‘Faya Lobi’ in het Papiaments verschenen bij Wintertuin Uitgeverij

In november 2022 kwam het boek Faya Lobi van Ange Jessurun uit bij Wintertuin Uitgeverij. Nu is er ook een Papiamentstalige versie verschenen.

Over Faya Lobi
De op waargebeurde verhalen gebaseerde roman Faya Lobi geeft een persoonlijk beeld van onder meer het slavernijverleden van Jessuruns familie, waar Ange na veel spitwerk achterkwam. Met dit boek wil zij mensen inspireren om zich te verdiepen in hun eigen geschiedenis: ”Ik ben achter bijzondere verhalen gekomen die ik anders nooit had geweten.” Het verhaal begint met haar Chinese overgrootvader Atsjak, een jonge man die in 1865 vanuit Hongkong naar Paramaribo vertrekt. Tijdens de oversteek verruilt hij uit angst voor zwarte mensen zijn achternaam met Jong Baw. Eenmaal in Suriname wordt hij verliefd op de zwarte Emelia, die met haar hele familie in 1859 vrijgekocht werd uit de slavernij. Deze liefde is de start van 200 jaar vurigheid in de diaspora.

De Papiamentstalige versie van Faya Lobi is vanaf nu voor € 18,- te bestellen in de webshop van Wintertuin.

‘Faya Lobi’ van Ange Jessurun verkooppunt

Meer nieuws

Aline Abdul, rechtenvrij

Aline Abdul wint de UNESCO taalprijs Papiaments

Aline wint de prijs voor haar chapbook Sin Frontera, uitgegeven bij Wintertuin.
CELA_ On Change. Foto: Marco de Swart

Oproep: vertalers gezocht

Voor de nieuwe, derde editie van CELA zoekt internationaal literatuurhuis Passa Porta in Brussel negen opkomende literaire vertalers
Rita Richardson, rechtenvrij

Ghanese theatermaker Rita Richardson Artist in Residence van het Wintertuinfestival

Rita Richardson is theatermaker, filmmaker, dichter en community-artist.