Subsidietoekenningen voor Wintertuin en De Nieuwe Oost

Wat een week! We zijn overdonderd door het vele positieve nieuws voor Wintertuin en De Nieuwe Oost, waar we samen met Theater a/d Rijn en Brut onderdeel van zijn. 

– Wintertuin krijgt een positief advies voor de vierjarige regeling van het Nederlands Letterenfonds. De commissie van het Letterenfonds schrijft: “Wintertuin is volgens de commissie “de vernieuwendste organisatie onder de aanvragers.”

– De Raad voor Cultuur noemt De Nieuwe Oost “Een toonaangevend huis voor talentontwikkeling” en adviseert onze aanvraag te honoreren binnen de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) 2025-2028.

– Ook Provincie Gelderland is lovend over het Gelders belang van De Nieuwe Oost, en continueert zijn vierjarige ondersteuning.

– Wintertuin Curaçao wordt voor het eerst opgenomen in de meerjarenregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

– De EU geeft Connecting Emerging Literary Artists nu ook ondersteuning voor een platform voor de komende vier jaar. Samen met onze Europese partners kunnen we tientallen vertalers en schrijvers in twintig landen ondersteunen.

Ontzettend fijn om zoveel waardering te krijgen voor onze plannen, voor onze teams en de makers van De Nieuwe Oost!

Peter Hendrikx en Frank Tazelaar, directie van De Nieuwe Oost:
“We kijken ernaar uit om de komende jaren spraakmakende programma’s en producties in de wereld te zetten; om regisseurs, choreografen, muzikanten, vertalers en schrijvers te ondersteunen in hun ambities en onderzoek; en om te bouwen aan een sterke kunstensector én samenleving. Met sterke verbindingen, lokaal, regionaal en (inter)nationaal.”

Een aantal van onze collega’s, instellingen, makers kregen minder goed nieuws. We hopen dat zij hun mooie plannen toch kunnen realiseren, en zullen er als netwerk alles aan doen om elkaar te versterken. 

Meer nieuws

Steff Geelen tekent voor debuut

Steff Geelen tekent voor debuut

Het boek heeft de werktitel 'Koplopers' zal naar verwachting in 2026 verschijnen.
CELA team © Alex Lomart

EU honoreert nieuw CELA-platform

De EU stelt 2,8 miljoen beschikbaar voor het nieuwe CELA-platform!
Boekcontract Uschi Cop

Uschi Cop tekent voor debuut

Het boek met werktitel 'De feminist' verschijnt naar verwachting begin 2026.