Samenwerken

Duurzame samenwerking en uitwisseling van kennis en contacten dragen bij aan het inrichten van een professionele maakpraktijk. Daarom werken we samen met diverse landelijke en lokale partners, die we in contact brengen met onze makers.

Partners en opdrachten​

Binnen onze ontwikkeltrajecten werken we met getalenteerde schrijvers aan het inrichten van een professionele maakpraktijk. Wij geloven dat duurzame samenwerkingen en het uitwisselen van kennis en contacten hieraan bijdragen. 

Om dit aan te moedigen, werken we samen met diverse landelijke en lokale partners, die we in contact brengen met onze makers. Zo voeren zij verschillende opdrachten uit via ons netwerk: ze maken nieuw werk in opdracht, cureren literaire programma’s, interviewen of presenteren, maken performances en verzorgen schrijflessen en workshops voor uiteenlopende doelgroepen. 

Ben je op zoek naar een of meerdere getalenteerde literaire makers voor een project en hecht je waarde aan een duurzame, inhoudelijke samenwerking? Neem dan contact op met Thom Wijenberg. Samen kijken we vervolgens wat er mogelijk is. 

We koppelden onze makers eerder aan de projecten van: 

Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid, Radboud Universiteit, Creative Writing ArtEZ, Kunstbende, Oddstream, Op Ruwe Planken, Go Short, Frontaal, Stukafest, buiten zinnen, Kleinkunstig, Write Now! en Slow Writing Lab.

Boekhandels

Bij Wintertuin Uitgeverij verschijnt jaarlijks een klein aantal boeken. Zo publiceren we onder meer chapbooks van makers uit onze ontwikkeltrajecten, bundels met verhalen en gedichten uit onze Schrijfwerkplaats en Het Verhalenhuis, en diverse gelegenheidsuitgaven.

Deze titels bieden we aan via onze webshop, maar zijn ook te koop in diverse boekhandels in Nederland en Vlaanderen. Ben je een boekhandelaar en heb je interesse in één of meerdere van onze titels? Neem dan contact met ons op via uitgeverij@wintertuin.nl over de mogelijkheden. 

Je vindt onze uitgaven o.a. bij de volgende boekhandels:

Nijmegen:
Dekker van de Vegt Boekverkopers
Boekhandel Roelants

Arnhem:
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Utrecht:
Boekhandel Bijleveld
Savannah Bay
De Utrechtse Boekenbar

Amsterdam:
Boekhandel Perdu
Athenaeum Boekhandel

Rotterdam:
Boekhandel v/h Van Gennep

Deventer:
Boekhandel Praamstra

Maastricht:
Boekhandel De Tribune

Antwerpen:
De Groene Waterman