Talent

We bieden schrijvers ruimte om te experimenteren en een platform om elkaar te ontmoeten. We coachen ze bij de ontwikkeling van een zelfstandige beroepspraktijk. Dit doen we op verschillende niveaus, denk aan een toegankelijke schrijfwerkplaats, een jaarlijkse industriedag maar ook aan intensieve driejarige ontwikkeltrajecten. Op deze pagina lees je hier meer over.

Een overzicht van de makers die momenteel in ons talentontwikkeltraject zitten, vind je hier

Talentontwikkeling: van chapbooks tot Literatuurnest

Bij Wintertuin bieden we literair talent aandacht en ruimte om te kunnen groeien. Dat doen we op verschillende manieren.

De meest intensieve vorm is ons talentontwikkeltraject voor beginnende literaire makers. Gedurende dit driejarige traject werkt een schrijver met twee begeleiders aan het opbouwen en professionaliseren van hun artistieke maakpraktijk. Daarnaast verbinden we de maker aan ons netwerk en platform, en bieden we ze workshops aan om hun schrijfpraktijk te verbreden en verdiepen. Tijdens deze ontwikkeltrajecten krijgen onze makers de mogelijkheid om een chapbook te ontwikkelen. Het chapbook is wat een ep is voor een muzikant, een visitekaartje voor de schrijver. In de laatste fase van het ontwikkeltraject treden we op als Agent voor Talent en vertegenwoordigen we de schrijver richting uitgevers.
Ben je benieuwd welke makers op dit moment in ons ontwikkeltraject zitten? Kijk dan hier.

Los van ons ontwikkeltraject kun je als schrijver aanschuiven bij Literatuurnest, onze schrijverswerkplaats in Nijmegen, Utrecht en Arnhem. Bij Literatuurnest bespreekt een groep beginnende schrijvers iedere maand nieuwe teksten en andere vraagstukken die bij het schrijverschap komen kijken. Deelnemers van Literatuurnest worden ook uitgenodigd voor workshops en andere evenementen van Wintertuin.

Verder organiseren we meerdere keren per jaar het Spreekuur voor schrijvers: beginnende schrijvers kunnen ons dan al hun vragen over het literaire veld of ontwikkelmogelijkheden voor schrijvers opsturen. Vervolgens gaan we digitaal met ze in gesprek. Abonneer je op onze nieuwsbrief of houd onze social media in de gaten voor nieuwe data.

Wintertuin stond aan de voet van de nu geaccrediteerde schrijfopleiding Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Daarnaast richtten we in samenwerking met Beeld en taal (Gerrit Rietveld Academie), Writing for Performance (HKU), het Nederlands Letterenfonds en Creative Writing ArtEZ het Slow Writing Lab op.

Workshop Online Branding met Merel Wildschut