Europese Unie honoreert nieuw internationaal CELA-initiatief

Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de Europese Commissie bekend heeft gemaakt een nieuw initiatief van Wintertuin te steunen: het CELA-platform. De EU stelt 2,8 miljoen euro beschikbaar voor het platform, dat gericht is op de branding en promotie van een nieuwe generatie Europese schrijvers en vertalers.

Het platform is een aanvulling op het lopende, meerjarige schrijf- en vertaalproject CELA (Connecting Emerging Literary Artists) dat eveneens door de EU wordt gesteund. Bij het CELA-platform zijn literaire organisaties uit veertien Europese landen aangesloten: Italië, Spanje, Polen, Tsjechië, Slovenië, Bulgarije, Hongarije, Portugal, Servië, België, Slovakije, Roemenië, Nederland en Oekraïne. Het nieuwe CELA platform zal een Europese brandingstrategie ontwikkelen en zal fungeren als promotor van nieuwe boeken in vertaling. 

“Deze bijzondere toekenning komt boven op het succesvolle talentontwikkelproject van CELA. De uitbreiding met een platform zorgt ervoor dat we niet alleen een nieuwe generatie schrijvers en vertalers in staat stellen een kansrijke internationale carrière te starten, maar ook de middelen hebben om een jonge generatie lezers in Europa te bereiken en te enthousiasmeren.”

Initiatiefnemer en Wintertuindirecteur Frank Tazelaar

Meer nieuws

Steff Geelen tekent voor debuut

Steff Geelen tekent voor debuut

Het boek heeft de werktitel 'Koplopers' zal naar verwachting in 2026 verschijnen.
Proostfoto De Nieuwe Oost, rechtenvrij

Subsidietoekenningen voor Wintertuin en De Nieuwe Oost

We kijken ernaar uit om de komende jaren spraakmakende programma’s en producties in de wereld te zetten.
Boekcontract Uschi Cop

Uschi Cop tekent voor debuut

Het boek met werktitel 'De feminist' verschijnt naar verwachting begin 2026.