Europese Unie honoreert het internationale Wintertuinproject CELA

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de Europese Commissie bekend heeft gemaakt de komende vier jaar (2024 -2028) een nieuwe editie van het schrijf- en vertaalproject CELA (Connecting Emerging Literary Artists) te ondersteunen, als een large scale project binnen het Creative Europe-programma.

CELA is een samenwerking tussen partners uit elf Europese landen en wordt door ons geïnitieerd en gecoördineerd.

Het consortium van Italiaanse, Spaanse, Sloveense, Tsjechische, Poolse, Bulgaarse, Servische, Roemeense, Belgische, Ukrainse en Nederlandse literaire organisaties biedt ruim honderdtwintig literaire makers een internationaal ontwikkelprogramma aan.

Initiatiefnemer en Wintertuindirecteur Frank Tazelaar:
“We zijn enorm blij met deze prachtige toekenning. Want CELA zorgt ervoor dat een nieuwe generatie literaire makers al vroeg in hun carrière binnen een Europese context kan opereren. In een onzekere boekenmarkt biedt dit organisaties, schrijvers en vertalers nieuwe kansen, die zonder de steun van de EU ondenkbaar zouden zijn.”

Naast nieuwe vertalingen is er veel aandacht voor contact met uitgevers en met het publiek. Het resultaat is een sterk Europees netwerk waarbinnen literaire makers een kansrijke beroepspraktijk kunnen opbouwen.

We houden kantoor in het Festivalhuis, middenin het Nijmeegse stadscentrum. We delen onze werkplek met festivalorganisaties Music Meeting, Go Short en InScience

CELA Header vierkant. Foto: Gaby Jongenelen

Meer nieuws

Vergezichtenfestival (c) Petra Katranic

Vergezichtenfestival 2024: verhalen, gerechten en mode

Dag vol verhalen, optredens, workshops, dansen, mode en nieuwe ontmoetingen.
Stagairs gezocht © Linde Dorenbos

Stagevacatures Wintertuin & CELA

Wij zoeken stagiairs!
Wintertuin Bookstore, Elske Nissen

Vacature zakelijk ondersteuner (24 uur)

Als zakelijk ondersteuner ben je een belangrijke spil tussen de directie, administratie en het team van Wintertuin.