Chapbooks Uschi Cop en Steff Geelen verschenen

Op vrijdag 10 november verschenen de kersverse chapbooks van Wintertuinmakers Uschi Cop en Steff Geelen bij Wintertuin Uitgeverij. Tijdens de uitverkochte industriedag Nieuwe Types in Arnhem presenteerden zij middels zelfontwikkelde performances hun eigenzinnige verhalenbundels aan het publiek. Beide schrijvers gaan tevens op tour en staan in november en december op podia in Brussel, Rotterdam, Leeuwarden en Amsterdam.

Een chapbook is geen debuut, maar een eerste kennismaking met het literaire veld, vergelijkbaar met wat een ep is voor een muzikant. De makers die deelnemen aan het talentontwikkeltraject van Wintertuin krijgen de mogelijkheid om een chapbook en een performance te ontwikkelen, waarbij zij zelf de regie in handen hebben.

In samenwerking met deBuren, Frontaal en Explore the North organiseert Wintertuin op 18, 19, 24 en 25 november de literaire tournee Brandgevaar!. In Brussel, Rotterdam en Leeuwarden zullen Uschi en Steff naar aanleiding van hun nieuwe chapbooks optredens verzorgen. Daarnaast staan beide schrijvers op vrijdag 1 december met hun performances in Perdu in Amsterdam.

Beide chapbooks zijn voor € 15,- verkrijgbaar in de webshop van Wintertuin en liggen bovendien in boekhandels in onder meer Brussel, Utrecht en Nijmegen.

Steff Geelen en Uschi Cop met hun chapbooks. Foto: Christiaan Schulte

Meer nieuws

Stagairs gezocht © Linde Dorenbos

Stagevacatures Wintertuin & CELA

Wij zoeken stagiairs!
Wintertuin Bookstore, Elske Nissen

Vacature zakelijk ondersteuner (24 uur)

Als zakelijk ondersteuner ben je een belangrijke spil tussen de directie, administratie en het team van Wintertuin.
Simon Mamahit, foto Oogdruk12

Simon Mamahit nieuwe stadsdichter van Nijmegen

Het stadsdichterschap is onlosmakelijk verbonden met het levendige literaire klimaat van de stad.