Op vrijdag 10 november verschenen de kersverse chapbooks van Wintertuinmakers Uschi Cop en Steff Geelen bij Wintertuin Uitgeverij. Tijdens de uitverkochte industriedag Nieuwe Types in Arnhem presenteerden zij middels zelfontwikkelde performances hun eigenzinnige verhalenbundels aan het publiek. Beide schrijvers gaan tevens op tour en staan in november en december op podia in Brussel, Rotterdam, Leeuwarden en Amsterdam.

Een chapbook is geen debuut, maar een eerste kennismaking met het literaire veld, vergelijkbaar met wat een ep is voor een muzikant. De makers die deelnemen aan het talentontwikkeltraject van Wintertuin krijgen de mogelijkheid om een chapbook en een performance te ontwikkelen, waarbij zij zelf de regie in handen hebben.

In samenwerking met deBuren, Frontaal en Explore the North organiseert Wintertuin op 18, 19, 24 en 25 november de literaire tournee Brandgevaar!. In Brussel, Rotterdam en Leeuwarden zullen Uschi en Steff naar aanleiding van hun nieuwe chapbooks optredens verzorgen. Daarnaast staan beide schrijvers op vrijdag 1 december met hun performances in Perdu in Amsterdam.

Beide chapbooks zijn voor € 15,- verkrijgbaar in de webshop van Wintertuin en liggen bovendien in boekhandels in onder meer Brussel, Utrecht en Nijmegen.

MEER NIEUWS

Foto: Petra Katanic

De tweede editie van het Vergezichtenfestival vindt plaats op het azc in Nijmegen-Oost

Kom op 17 juni naar dit festival vol gerechten en verhalen voor jong en oud.

Ange Jessurun op boektour in Nederland

Van 13 mei tot 17 juni komt de Curaçaose schrijver Ange Jessurun op boektour naar Nederland. Haar debuut 'Faya Lobi' verscheen in november '22 bij ...
Omslag Faya Lobi Papiaments

‘Faya Lobi’ in het Papiaments verschenen bij Wintertuin Uitgeverij

Van het boek 'Faya Lobi' van Ange Jessurun is nu ook een Papiamentstalige versie verschenen bij Wintertuin Uitgeverij.