Subsidies en fondsen aanvragen

Subsidie aanvragen is een kunst. Subsidie op zo’n manier aanvragen dat je geld gehonoreerd krijgt helemaal. Je hoeft echter niet het wiel opnieuw uit te vinden. Bij dezen enkele tips & tricks:

  • een presentatie die zakelijk leider Linda Kokke gaf voor De Nieuwe Oost.
  • de richtlijnen voor een projectplan van Gemeente Arnhem (incl. wat opmerkingen van Kim in het blauw) die een goede basis zijn voor een compleet projectplan waarin je alle relevante onderdelen aanstipt.
  • de richtlijnen van Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds, waarin goede vragen worden gesteld. Als je daar antwoord op weet te formuleren ben je al een heel eind (ook als je bij andere fondsen aanvraagt en niet voor deze specifieke regelingen).
  • neem vooraf contact op met een fonds om je projectplan voor te leggen en af te stemmen of je idee past bij de regeling die je voor ogen hebt.

Tot slot: een overzicht van fondsen die relevant kunnen zijn voor jouw project. Hier geldt: doe je eigen onderzoek naar de matchende fondsen voor jouw project. Dat blijft maatwerk. Op het tweede tabblad vind je een bruikbaar tijdspad om in acht te nemen.

Stichting oprichten

Wil je een eigen stichting oprichten, maar weet je niet hoe? We werken aan een overzicht van voors en tegens, een checklist en tips&tricks hoe dit aan te pakken. Dit bestand staat binnenkort online.

Samenwerken met Wintertuin

Een samenwerking tussen Wintertuin en een oud-maker kan bestaan uit een coproductie, het delen van kennis, publiciteit en ondersteuning bij het oprichten van een stichting (dit bestand volgt nog). Daarnaast verzorgt Wintertuin jaarlijks een bootcamp en een borrel. In dit bestand wordt dit verder uitgewerkt en staat een voorbeeld van een samenwerkingsovereenkomst.

Contacten

Ben je bezig met een project, een voorstelling, een literair evenement, een workshop en zoek je mensen om mee samen te werken, een regisseur, een programmamaker, een marketeer of een producent? In dit overzicht kun je mensen uit je netwerk met de andere oud-makers delen, tips geven of zelf zoeken naar interessante samenwerkingspartners. Iedereen mag het bestand aanvullen. Als we dat allemaal doen, creëren we samen een groot en relevant netwerk.

Agenten en managers

Misschien wil je nu of in de toekomst op zoek naar een vertegenwoordiger voor jouw zakelijke belangen. Dit lijstje met agenten en managers in Nederland en Vlaanderen is wellicht interessant voor je om te bekijken.

SEO

SEO zorgt ervoor dat pagina’s beter gevonden worden door Google. Hoe beter de SEO is geregeld, des te hoger staat de pagina in de zoekresultaten. Hoe je zelf de SEO van je website kunt verbeteren, staat in dit bestand.