Aline Abdul wint de UNESCO taalprijs Papiaments

Hoera voor Aline Abdul! Aline ontving op 21 februari 2024 de UNESCO Curaçao Prijs voor de Moedertaal Papiamentu 2024 voor haar debuut Sin frontera, uitgegeven bij Wintertuin. Het doel van de prijs is om de diensten van personen, instellingen, organisaties of groepen die effectieve resultaten hebben bereikt in hun literaire activiteiten, die bijdragen aan de ontwikkeling van het Papiaments, te belonen. 

Sin frontera is een Papiamentstalige dichtbundel over volwassen worden, de zoektocht naar identiteit en de multiculturele samenleving. In deze bundel draaien de gedichten om innovatieve beweging en de weerspiegeling van de multiculturele samenleving. Klik hier om de bundel te bestellen.

Sin frontera is het eerste chapbook dat is voortgekomen uit het talentontwikkeltraject voor jonge makers op Curaçao. Tijdens het Wintertuinfestival op 1 april verschijnt het tweede chapbook, geschreven door Nathania Engelhardt. Lees hier meer over ons talentontwikkeltraject op Curaçao.

Aline Abdul (2003, Libanon) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Curaçao.  In 2022 won zij het Nationaal Debat en werd uitgeroepen tot Student van het jaar. Aline heeft haar eigen bedrijf In Other Words, waarmee zij debatcursussen verzorgt en motiverende toespraken geeft om de ontwikkeling van jongeren te stimuleren. Haar passie voor de bewust maken van de diverse samenleving is ontstaan door de mix van haar Libanese afkomst en haar liefde voor Curaçao. Multiculturaliteit en inclusiviteit zijn belangrijke thema’s in haar werk. 

Meer nieuws

Wintertuin Bookstore, Elske Nissen

Vacature zakelijk ondersteuner (24 uur)

Als zakelijk ondersteuner ben je een belangrijke spil tussen de directie, administratie en het team van Wintertuin.
Simon Mamahit, foto Oogdruk12

Simon Mamahit nieuwe stadsdichter van Nijmegen

Het stadsdichterschap is onlosmakelijk verbonden met het levendige literaire klimaat van de stad.
Afbeelding-vierkant_WT.NL-Faya Lobi

Voormalig Wintertuin-makers genomineerd voor De Grote Poëzieprijs

Joost Oomen, Hannah Chris Lomans en Merel van Slobbe genomineerd voor jaarlijkse poëzieprijs.