ArtEZ start Europese master Creative Writing

Met ingang van september 2025 start ArtEZ University of the Arts een nieuwe, unieke masteropleiding voor afgestudeerd schrijftalent. Het curriculum richt zich op kritisch narratief onderzoek, op de verdieping van literaire technieken en op innovatie van het internationale literaire veld.
De master Creative Writing bouwt voort op de bachelor Creative Writing, die in 2011 in samenwerking met Wintertuin werd gestart als eerste bacheloropleiding Creative Writing in Nederland.
Het programma is stevig ingebed in een sterk netwerk van Europese literaire organisaties, zoals de European Association of Creative Writing Programmes (EACWP) en werkt samen met literaire vertalers van ons CELA Platform (Connecting Emerging Literary Artists). De master wordt ontwikkeld en uitgevoerd binnen een intensieve samenwerking met twee andere gerenommeerde schrijfscholen in Europa: Escuela de Escritores in Madrid, Spanje en Scuola Holden in Turijn, Italië. Het programma is hybride (online en live) en wordt georganiseerd rondom drie jaarlijkse site-specific residentials.
De inschrijvingen openen in december 2024 en de toelatingen vinden plaats in mei 2025. Per jaar worden er totaal 21 studenten toegelaten, waarvan 7 per land. Het programma start eind september 2025.
 
 
Wie informatie wil ontvangen over het curriculum en de toelatingen kan mailen naar creativewriting@artez.nl

Meer nieuws

Moeder leest dochter voor, illustratie

Nieuw project: Eerste woorden

Kinderen en ouders met Nederlands als tweede taal maken samen een kinderboek.

Oud-premier Nederlandse Antillen Etienne Ys schrijft debuutroman

De barmhartige staat verschijnt op 16 november in Nederland.
Logo van Notulen van het Onzichtbare.

Notulen van het Onzichtbare zoekt kopij

De barmhartige staat verschijnt op 16 november in Nederland.