Eerste woorden

Eerste Woorden is een duo-workshop voor ouders/verzorgers én hun kinderen (6-12 jaar) met Nederlands als tweede taal. Vind je het leuk om avonturen en verhalen te delen uit jouw cultuur? Doe dan mee! Samen met je kind(eren) volg je workshops en leer je verhalen opschrijven en illustreren. Je krijgt begeleiding van Naomi Montroos (dichter en kunstdocent) en Marjolein Visser (schrijver, bedenker van De Schrijfwerkplaats). Van alle verhalen samen wordt een kinderboek gemaakt. Meedoen is gratis.

 In november zijn jullie welkom in Bibliotheek Mariënburg of Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen. Naomi Montroos en Marjolein Visser zullen de kinderen en volwassenen helpen de verhalen op te schrijven tijdens vier bijeenkomsten. Van alle verhalen samen wordt een kinderboek gemaakt. 

Eerste Woorden is gratis en geschikt voor alle taalniveau’s. 

Moeder leest dochter voor, illustratie

Kom leuke verhalen schrijven en illustraties maken!

Eerste Woorden is gratis en speciaal voor mensen met een multiculturele achtergrond. Er zijn vier bijeenkomsten. Je kunt kiezen uit de bijeenkomsten bij Bibliotheek Mariënburg of Bibliotheek Zwanenburg, allebei in Nijmegen. 

Naomi Montroos zal de kinderen begeleiden tijdens de vier bijeenkomsten. Marjolein Visser helpt de volwassenen met de optekening van hun verhalen. 

Bibliotheek Mariënburg

Mariënburg 29, 6511 PS Nijmegen
Wanneer: 2, 9, 16 en 23 november
Iedere keer op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Zwanenveld

Zwanenveld 9098, 6538 SC Nijmegen
Wanneer: 8, 15, 22 november en 29 november
Iedere keer op vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur

Kinderen op Vergezichtenfestival

Doe jij mee? 

E-mail, whatsapp of bel naar Denise Moura via:

denise@wintertuin.nl

06 2554 4921

Over de begeleiders

Naomi Montroos

Naomi Montroos heeft Literatuurwetenschap gestudeerd en is werkzaam als kunstdocente en dichteres. In 2020 debuteerde ze met haar tweetalige dichtbundel Regenboom. De kern van haar werk bestaat uit projectmatig werken, creatief schrijven, schrijfbegeleiding, meertaligheid en kleurrijke kunst maken. Ze heeft een biculturele achtergrond en draagt graag bij aan het koesteren van integratie, lezen en schrijven.

Marjolein Visser

Marjolein Visser is oprichter van de Schrijfwerkplaats voor nieuwkomers en begeleidde schrijvers met een vluchtachtergrond in AZC’s en bibliotheken. Ze werkte eerder ook als psycholoog en onderzoeker voor een traumakliniek en onderzoeks- en hulporganisaties. Nu schrijft ze proza en non-fictie. Voor altijd ons kind is haar prentenboekdebuut.

Portret medewerker Denise Moura da Silva Lopes. Foto: Gaby Jongenelen
Vragen? Neem contact op met Denise!

denise@wintertuin.nl
za 02 November
14:00 - 16:00 uur
Eerste bijeenkomst Eerste Woorden Mariënburg
Bibliotheek Mariënburg | Nijmegen
vr 08 November
15:30 - 17:00 uur
Eerste bijeenkomst Eerste Woorden Zwanenburg
Bibliotheek Zwanenburg | Nijmegen