In november 2022 kwam het boek Faya Lobi van Ange Jessurun uit bij Wintertuin Uitgeverij. Nu is er ook een Papiamentstalige versie verschenen.

Over Faya Lobi
De op waargebeurde verhalen gebaseerde roman Faya Lobi  geeft een persoonlijk beeld van onder meer het slavernijverleden van Jessuruns familie, waar Ange na veel spitwerk achterkwam. Met dit boek wil zij mensen inspireren om zich te verdiepen in hun eigen geschiedenis: ”Ik ben achter bijzondere verhalen gekomen die ik anders nooit had geweten.” Het verhaal begint met haar Chinese overgrootvader Atsjak, een jonge man die in 1865 vanuit Hongkong naar Paramaribo vertrekt. Tijdens de oversteek verruilt hij uit angst voor zwarte mensen zijn achternaam met Jong Baw. Eenmaal in Suriname wordt hij verliefd op de zwarte Emelia, die met haar hele familie in 1859 vrijgekocht werd uit de slavernij. Deze liefde is de start van 200 jaar vurigheid in de diaspora.

De Papiamentstalige versie van Faya Lobi is vanaf nu voor € 18,- te bestellen in de webshop van Wintertuin.

MEER NIEUWS

Spreekuur voor schrijvers. Foto: Elske Nissen

Oproep: spreekuur voor schrijvers

Ben je een maker en kun je een duwtje in de goede richting gebruiken? Meld je aan voor Wintertuins spreekuur voor schrijvers.

Ange Jessurun op boektour in Nederland

Van 13 mei tot 17 juni komt de Curaçaose schrijver Ange Jessurun op boektour naar Nederland. Haar debuut 'Faya Lobi' verscheen in november '22 bij ...
Uschi Cop en Steff Geelen © Gaby Jongenelen

Chapbookperformances Uschi Cop en Steff Geelen op Brandgevaar!

Tournee door Nederland en Vlaanderen met (aanstormend) literair talent, waaronder Wintertuin-makers Uschi Cop en Steff Geelen.