Wintertuin Uitgeverij

Al zeven jaar op rij geeft Wintertuin chapbooks uit. Deze kleine boekjes dienen als visitekaartje voor de maker. In het ontwikkeltraject kan een maker ervoor kiezen met ons een chapbook te ontwikkelen. Met deze publicatie introduceren we de maker bij uitgeverijen, programmeurs en andere literaire professionals.

Naast de chapbooks geven we bundels en boeken uit. Bundels met de verhalen van nieuwkomers die deelnemen aan onze Schrijfwerkplaats , bundels van (buurt)bewoners van woonzorgorganisaties en boeken van schrijvers in Curaçao.

Ook publiceren we literaire zines, posters van onze chapbooks en kaartenboekjes en -sets. Ons artistiek en interactief postproject voor oudere mensen, Vitamines voor de geest, heeft inmiddels al twaalf uitgaves.

Met de poëtische kalender van Ode aan de betekenis brengen diverse jonge makers een ode aan dichter H.H. ter Balkt. En met De Losbladige Notulen, een papieren uitgave van Wintertuins online platform Notulen van het Onzichtbare, creëert Wintertuin een extra podium voor schrijf- en illustreertalent.

Je vindt al deze publicaties en meer in onze webshop.