Op donderdag 3 november starten we met een nieuwe reeks van de Schrijfwerkplaats, dit keer in Deventer. Leer je Nederlands en wil je creatief schrijven? Doe dan mee met de Schrijfwerkplaats! Meedoen is gratis. Meld je direct aan bij Noortje via e-mail (noortje@wintertuin.nl) of whatsapp (06 1674 0689).

Kom verhalen, gedichten of columns schrijven. In het Nederlands. Je krijgt hulp van een professionele schrijver: Esther Sprikkelman. Je beste teksten verschijnen in een boekje.

De Schrijfwerkplaats heeft tien bijeenkomsten. Iedere keer op donderdag van 16:00 uur tot 18:00 uur.

Data
3 nov 2022
10 nov 2022
17 nov 2022
24 nov 2022
1 dec 2022
8 dec 2022
15 dec 2022
22 dec 2022
12 jan 2023
19 jan 2023

Over Esther Sprikkelman
Esther Sprikkelman zingt en schrijft liedteksten en af en toe een gedicht. In 2017 publiceerde zij haar eerste (jeugd-) roman Bijenvader bij uitgeverij Lemniscaat. Op dit moment schrijft ze aan een tweede roman. Daarnaast is ze docent Nederlands en NT2. Ze geeft les op Hogeschool Saxion in Deventer.

Over de Schrijfwerkplaats
De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2-leerlingen, schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder deze professionele begeleiding. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen en Taalcafés, en focust op de artistieke expressie in het Nederlands.

MEER NIEUWS

Deelnemers van Verhalenhuis - Park Zuiderhout en projectleider Noortje Kessels poseren in twee rijen en laten de camera lachend hun bundel zien.

Verhalenhuisbundel Park Zuiderhout (Teteringen)

In een paar bijeenkomsten tekenden bewoners van woonzorgorganisatie Park Zuiderhout hun eigen verhalen op.

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.

Winnaar Ceren Uzuner tijdens de uitreiking van de Afstudeerprijs 2022 © Elske Nissen

Ceren Uzuner wint de Afstudeerprijs 2022

Ceren Uzuner van Creative Writing ArtEZ is de winnaar van de Afstudeerprijs. De prijs werd voor de achtste keer uitgereikt door Wintertuin.