De  deadline voor aanmelden was 14 mei 2023.

Heb jij een grote liefde voor verhalen? Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat bij literatuurfestivals? Zit jij boordevol ideeën voor uitdagende programma’s en zou je deze op een podium willen zetten? Solliciteer dan voor het nieuwe traineeship voor literair programmamakers!

Traineeship
In september 2023 start het eerste, eenjarige traineeship voor literair programmamakers. Het eerste half jaar maak je via workshops en lezingen kennis met de basis van het programmamaken. Je maakt kennis met alle facetten van het vak, op het gebied van inhoudelijke, zakelijke en productionele inrichting, het vinden van en samenwerken met geschikte partners en het bereiken van publiek. Zo leer je dit eerste half jaar alle fijne kneepjes van het vak: hoe stel je een mooi programma samen, hoe ziet het literaire veld er eigenlijk uit, wat komt er allemaal kijken bij de productie van een festival?

Het tweede half jaar mag je al deze kennis gaan toepassen: je komt in dienst van Wintertuin in Nijmegen, Explore The North in Leeuwarden of ILFU in Utrecht. Je gaat hier, onder leiding van een ervaren programmamaker, aan de slag als programmamaker.

Profiel
Je bent een young professional, met aantoonbare interesse in literatuur en cultuur, en je hebt de ambitie om in de literaire sector te werken. Voor deze pilot is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel zijn er een aantal kenmerken die we graag terugzien:

  • je bent taalvaardig
  • je hebt een onderzoekende, bevragende werkhouding
  • je kunt zelfstandig werken
  • je hebt creatieve ideeën

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Lees dan ook even de hele oproep.

Heb je interesse?
Mail dan voor 15 mei naar post@vlam21.nl. Laat weten wat je in het traject zou willen leren en bij welke organisatie je in de tweede helft van het traineeship zou willen werken. Hou er hierbij rekening mee dat je op die plek twee tot drie dagen gaat werken.

Als je vragen hebt over deze oproep kun je contact opnemen met coördinator Femme van den Berg via post@vlam21.nl. Op 31 mei voeren we gesprekken met geschikte kandidaten op locatie in Utrecht.

MEER NIEUWS

Spreekuur voor schrijvers

Oproep: spreekuur voor schrijvers

Ben je een maker en kun je een duwtje in de goede richting gebruiken? Meld je aan voor Wintertuins spreekuur voor schrijvers.

Wintertuinsessie Merlijn Huntjens illustratie

Mariken Heitman en Broeder Dieleman schuiven aan bij literaire talkshow over gember en creatieve processen

Op donderdag 25 mei presenteert schrijver Merlijn Huntjens een literaire talkshow in het Nijmeegse Festivalhuis met o.a. Mariken Heitman en Broeder Dieleman.

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.