Schrijf je verhalen, gedichten, essays of werk je aan een project, performance of een boek? Wil je je graag begeven in de literaire wereld maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je aan voor Wintertuins spreekuur voor een duwtje in de juiste richting!

Voor beginnende schrijvers kan de literaire wereld best onoverzichtelijk zijn. Want welke literaire tijdschriften zijn er zoal en waar moet je op letten als je een tekst opstuurt? Hoe kom je op een podium terecht? Wat is de beste manier om een uitgever te vinden? Waar kun je terecht als je subsidie wil aanvragen voor een project en wat heb je nodig voor een subsidieaanvraag?

Bij Wintertuin helpen we je graag met dit soort vragen. In juni kun je  aanschuiven bij ons digitaal spreekuur, waarbij je met een van onze talentontwikkelaars in gesprek gaat over een vraag of kwestie waar je als schrijver tegenaan loopt.

Vanwege grote belangstelling is het aanmeldformulier gesloten.
Wil jij iets voorleggen aan onze medewerkers? Klik dan door naar het formulier en meld je vóór woensdag 24 mei aan.

Op basis van je beschikbaarheid en je vraag delen we je in bij een van de drie spreekuren op 1, 9 of 14 juni. Per schrijver hebben we een kwartier de tijd.

Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je zo snel mogelijk in!

MEER NIEUWS

Het publiek luistert naar een voordracht tijdens festival Nieuwe Tijd

Dit was Nieuwe Types | Nieuwe Tijd 2022

Op 28 en 29 oktober vond het tweedaagse festival Nieuwe Types | Nieuwe Tijd plaats in Arnhem en Nijmegen. Het festival stond in het teken van nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Geniet samen met ons na!

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.

opgemaakte afbeelding met tekst 'oproep: traineeship voor literair programmamakers'

Ben jij een literair programmamaker in spe?

In september 2023 start het eerste, eenjarige traineeship voor literair programmamakers. Iets voor jou?