Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de Europese Commissie bekend heeft gemaakt de komende vier jaar (2024 -2028) een nieuwe editie van het schrijf- en vertaalproject CELA (Connecting Emerging Literary Artists) te ondersteunen, als een large scale project binnen het Creative Europe-programma.

CELA is een samenwerking tussen partners uit elf Europese landen en wordt door ons geïnitieerd en gecoördineerd.

Het consortium van Italiaanse, Spaanse, Sloveense, Tsjechische, Poolse, Bulgaarse, Servische, Roemeense, Belgische, Ukrainse en Nederlandse literaire organisaties biedt ruim honderdtwintig literaire makers een internationaal ontwikkelprogramma aan.

Initiatiefnemer en Wintertuindirecteur Frank Tazelaar:
“We zijn enorm blij met deze prachtige toekenning. Want CELA zorgt ervoor dat een nieuwe generatie literaire makers al vroeg in hun carrière binnen een Europese context kan opereren. In een onzekere boekenmarkt biedt dit organisaties, schrijvers en vertalers nieuwe kansen, die zonder de steun van de EU ondenkbaar zouden zijn.”

Naast nieuwe vertalingen is er veel aandacht voor contact met uitgevers en met het publiek. Het resultaat is een sterk Europees netwerk waarbinnen literaire makers een kansrijke beroepspraktijk kunnen opbouwen.

MEER NIEUWS

Het publiek luistert naar een voordracht tijdens festival Nieuwe Tijd. Foto: Elske Nissen

Dit was Nieuwe Types | Nieuwe Tijd 2022

Op 28 en 29 oktober vond het tweedaagse festival Nieuwe Types | Nieuwe Tijd plaats in Arnhem en Nijmegen. Het festival stond in het teken ...
Omslag Faya Lobi Papiaments

‘Faya Lobi’ in het Papiaments verschenen bij Wintertuin Uitgeverij

Van het boek 'Faya Lobi' van Ange Jessurun is nu ook een Papiamentstalige versie verschenen bij Wintertuin Uitgeverij.
Uschi Cop en Steff Geelen © Gaby Jongenelen

Chapbookperformances Uschi Cop en Steff Geelen op Brandgevaar!

Tournee door Nederland en Vlaanderen met (aanstormend) literair talent, waaronder Wintertuin-makers Uschi Cop en Steff Geelen.