Wat is jouw unieke verhaal? En hoe vertolk je, als artiest, je verhaal aan een publiek? Met deze vragen zijn vier makers van De Nieuwe Oost in 2022 aan de slag gegaan tijdens het project Each One Teach One, onder leiding van initiatiefnemer Typhoon.

Typhoon is naast rapper en muzikant ook motivational speaker. Hij deelt zijn verhaal niet alleen op het podium, maar ook binnen organisaties, het bedrijfsleven en de overheid. Met het Each One Teach One-traject wil hij deze kwaliteiten meegeven aan een nieuwe generatie urban artiesten, zodat zij zich op hun beurt als coach en spreker kunnen ontwikkelen. De Nieuwe Oost is partner van dit project, in 2022 waren vier makers betrokken: Xillan MacrooyAmy CroqueRuben Chi en Vanity Roxane. Ze kwamen tijdens talloze sessies, Deep Dives genaamd, bij elkaar en gingen met verschillende coaches aan de slag. Tijdens het Rhythm of Life evenement in oktober deelden de makers hun verhaal voor het eerst op het podium.

‘In één van de sessies hebben we aan onze hero story gewerkt,’ zegt Xillan Macrooy. ‘Hiervoor onderzochten we belangrijke momenten in ons leven en keken we hoe deze hebben bijgedragen aan ons makerschap nu.’

Meer lezen over dit project? Merel van Slobbe nam een kijkje achter de schermen en ging in gesprek met de initiatiefnemers en de makers.

MEER NIEUWS

Deelnemers van een workshop zitten op een rij en luisteren aandachtig. Foto: Elske Nissen

Workshops: Activisme en schrijven

Dit najaar organiseert Wintertuin drie workshops over activisme en schrijven. In iedere workshop richten we ons met een ervaren schrijver op een specifiek genre. Met Simone Atangana Bekono schrijven we horrorverhalen, met Floor Rusman columns en met Zaïre Krieger maken we spoken word.

Deelnemers van een workshop zitten op een rij en luisteren aandachtig. Foto: Elske Nissen

Workshops Podcasten: van audio tot aflevering

In drie workshops leren podcastexperts Jozien Wijkhuijs, Hanneke Hendrix en Lotte van Gaalen je de fijne kneepjes van het vak.

Ange Jessurun op boektour in Nederland

Van 13 mei tot 17 juni komt de Curaçaose schrijver Ange Jessurun op boektour naar Nederland. Haar debuut ‘Faya Lobi’ verscheen in november ’22 bij Wintertuin Uitgeverij.