Industriedag Nieuwe Types

Op vrijdag 28 oktober organiseerde Wintertuin speciaal voor makers en literair professionals een industriedag in Theater a/d Rijn in Arnhem. Het programma bestond uit speeddates met prominenten uit het werkveld, workshops met Connie Palmen, Peter Winnen, Merel Wildschut en Jellie Brouwer én een nieuwe editie van het internationale panelgesprek Conversations. Wintertuin reikte de Afstudeerprijs 2022 uit aan Ceren Uzuner. De foto’s zijn gemaakt door Elske Nissen.

Festivalavond Nieuwe Types

De festivalavond bood optredens van talentvolle nieuwe makers in diverse disciplines. Zo presenteerde Merlijn Huntjens zijn chapbook de zee zwaait terug met een unieke performance in woord en beeld. Dennis Gaens ging in gesprek met dichter Babeth Fonchie Fotchind voor een liveopname van de podcast de Schrijfopdracht. Literair tijdschrift Op Ruwe Planken presenteerde hun nieuwste nummer en er waren voordrachten van Simo ShaifNicole Kaandorp en Edan Azulay. De foto’s zijn gemaakt door Elske Nissen.

Festivalavond Nieuwe Tijd

Op zaterdag 29 oktober toverden we het Festivalhuis in Nijmegen om tot literaire nachtclub en ging het publiek samen met Wintertuin de wintertijd in. De focus lag op nieuwe schrijvers en vernieuwende podiumproducties. Er waren voordrachten en performances van onder meer Manon Uphoff, Joost Oomen en Siham Amghar.
Uschi Cop interviewde onze Writer-in-Residence Lina Simutytė. In House of Words werd er vanuit een queer gedachtegoed gepraat over alles wat met woorden te maken heeft. De bands Shaemless en blikwinkel verzorgden een muzikale vertolking van de poëzie van Saskia de Jong in Poetracks, en Ashley Ho, Daniëlle Zawadi en Steff Geelen gaven een voorstelling op het snijvlak van poëzie, spoken word en dans in Dictieland. De foto’s zijn gemaakt door Elske Nissen.

MEER NIEUWS

Foto van writer-in-residence Lina Simutytė naast een foto van het Besiendershuis in Nijmegen

Writer in Residence 2022: Lina Simutytė

We bieden jaarlijks een internationale opkomende schrijver een residentie in het Besiendershuis te Nijmegen. Dit jaar nodigden we in samenwerking met het Litouws Cultureel Instituut Lina Simutytė uit.

Spreekuur voor schrijvers. Foto: Elske Nissen

Oproep: spreekuur voor schrijvers

Ben je een maker en kun je een duwtje in de goede richting gebruiken? Meld je aan voor Wintertuins spreekuur voor schrijvers.

Erik Peters staat op een toneel, voor een beamer, en praat in een microfoon. Foto: Isabel Wagemann

CELA’s nieuwe, meertalige publicatieplatform is live!

CELA’s nieuwe, meertalige, digitale publicatieplatform is online; met honderden teksten, geschreven en vertaald door CELA-talenten.