Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een ambitieus Europees talentontwikkelingsprogramma voor opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals. Met CELA ondersteunt Wintertuin, samen met tien partners uit tien Europese landen, 30 talentvolle schrijvers, 79 vertalers en 6 literaire professionals. We brengen hen samen om te laten zien hoe literatuur mensen kan verbinden, om een grotere kans te bieden aan kleinere talen en om veranderingen op gang brengen.

CELA’s nieuwe, meertalige, digitale publicatieplatform is online. Ontworpen door Erik Peters en Joel Galvez. Je vindt er honderden teksten, geschreven en vertaald door de CELA-talenten! Elke tekst zal beschikbaar zijn in het Spaans, Pools, Nederlands, Tsjechisch, Sloveens, Italiaans, Pools, Roemeens en Servisch! Door de jaren heen groeit dit platform uit tot een archief van Europese literatuur gemaakt door de toekomstige generatie literaire kunstenaars. We delen verhalen over grenzen heen.

CELA gaat op tour! Bekijk de eerstvolgende tourlocaties en -date hier. En blijf op de hoogte van CELA via de website, Facebook en Instagram.

MEER NIEUWS

opgemaakte afbeelding met tekst 'oproep: traineeship voor literair programmamakers'

Ben jij een literair programmamaker in spe?

In september 2023 start het eerste, eenjarige traineeship voor literair programmamakers. Iets voor jou?

De tweede editie van het Vergezichtenfestival vindt plaats op het azc in Nijmegen-Oost

Kom op 17 juni naar dit festival vol gerechten en verhalen voor jong en oud.

Kunstenaar Ahilan Ratnamohan geeft achter een katheder een presentatie in het kader van Pidgin voor een beamer met daarop 'Poëtisch gebruik - fouten'.

Maak kennis met de nieuwe taal van Zwolle

De afgelopen maanden sprak kunstenaar Ahilan Ratnamohan inwoners van Zwolle die het Nederlands als tweede taal hebben. Samen maakten zij een nieuwe taal voor de stad.