Wintertuins Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Onder begeleiding van schrijvers Lowie van Oers, Siham Amghar en Rinske van Berkum schreven Andrea Acuña, Antoinette, El Houssaine Ouzerne, Hisham, Melanie Winter, Sait Gulsen en Soad Salem verhalen, gedichten en columns. Hun beste teksten zijn samengebracht in de bundel Iedereen heeft buren. Deze bundel wordt op 30 september feestelijk gepresenteerd in de Rotterdamse bibliotheek en is na afloop te koop voor 7,50 euro. Voor alle bezoekers is er een gratis drankje.

Over de bundel Iedereen heeft buren

Te besluiten om te schrijven is net zo gemakkelijk als besluiten om een stuk cake te eten, maar dan moet je het nog doen. Het is niet gemakkelijk om in een nieuwe taal je stem te vinden en te schrijven vanuit wie je bent. Zie onze samenleving als een straat met huizen. Bij elke nieuwe buur verandert de dynamiek en de orde. Zo gaat dat ook met taal. Taal ontwikkelt, verdwijnt en verrijkt. Zowel de geboren en getogen inwoners van de taal als de nieuwe bewoners vinden het lastig om de orde los te laten en plaats te maken voor creatie. In de Schrijfwerkplaats heeft elke deelnemer laten zien dat wél te kunnen. Met hun teksten hebben zij de Nederlandse taal verrijkt en gemaakt dat zij zichzelf en de ander beter hebben leren kennen. In onze straat met huizen heeft iedereen buren, dat is het leven toch?

Bezoekers zijn op vrijdag 30 september welkom vanaf 18:30 uur in de Desideriuszaal, op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam. Het programma start om 19:00 uur. De bundel is na de presentatie te koop via shop.wintertuin.nl.

MEER NIEUWS

De tweede editie van het Vergezichtenfestival vindt plaats op het azc in Nijmegen-Oost

Kom op 17 juni naar dit festival vol gerechten en verhalen voor jong en oud.

Cover van 'Onze Lichamen': een felgele omslag met een paarse gekrabbelde lijn. Titel en namen van de auteurs in zwarte letters verspreid over de pagina.

Literaire zine Onze lichamen

Onze lichamen is een literaire zine voor en door trans mensen, gemaakt naar aanleiding van de demonstratie voor zelfbeschikking in de transzorg die Trans Zorg Nu Nijmegen organiseerde op 18 september 2022.

Voordracht in de spotlight op het Wintertuinfestival.

Wintertuinfestival viert uitgesproken verhalen

Van klassieke voordrachten en spoken word tot experimentele performances, muziek en luistervertellingen.